Een Refurbished Apple product kopen? 10 dingen die je moet weten

Een Refurbished Apple product kopen? 10 dingen die je moet weten

Ben je van plan om een refurbished Apple product te kopen? Dan zijn er hier enkele belangrijke punten die je moet weten.

Iedereen weet dat de meeste Apple producten duur zijn. Of de hardware de prijs rechtvaardigt, is een discussie voor een andere dag, maar één feit is duidelijk: de hoge kosten maken Apple producten onbetaalbaar voor veel mensen.

Als je een Apple product wil hebben, maar er niet zoveel voor wil betalen, is een refurbished model zeker het overwegen waard. Maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten voordat je tot aankoop overgaat:

1.Refurbished Apple producten vs. Gebruikte Apple producten

Als je overweegt om een refurbished Apple producten te kopen, zorg er dan voor dat je niet per ongeluk een tweedehands Apple product koopt.

Sommige zaken en websites die refurbished Apple producten verkopen, verkopen ook gebruikte Apple producten, dus let goed op de productbeschrijving voordat je op de koopknop drukt. Onthoud dat een refurbished Apple product intern net zo goed zal zijn als een nieuwe. Als één van de componenten van een Apple product niet voldeed aan de functionele standaard van een nieuw apparaat, zal deze vervangen zijn.

2. Minder keuze

Refurbished Apple producten kunnen alleen op de markt komen wanneer mensen hun bestaande producten retourneren of verkopen.

Voor gangbare apparaten, zoals oude instaplaptops, is dat geen probleem. Maar als je een luxer model wilt, moet je mogelijk wachten tot er een refurbished versie in de winkels verschijnt. En onthoud, je zou kunnen concurreren met andere mensen die hun oog hebben laten vallen op dezelfde machine.

Op dezelfde manier zul je moeite hebben om de nieuwste Apple product-versies te vinden. Er zijn gewoon niet zoveel mensen die Apple producten verkopen die minder dan een jaar oud zijn.

3.Refurbished Apple producten zijn goedkoper

Als je geld wilt besparen bij het kopen van een Apple product, zijn refurbished apparaten de juiste keuze. Refurbished producten zijn een stuk goedkoper dan nieuwe. Gebruikte, niet-gerenoveerde producten zijn nog goedkoper. Ze hebben echter geen vernieuwde vervangingsonderdelen en hebben geen enkele kopersbescherming, zoals garantieperiodes.

image

Bekijk onze Apple Refurbished producten

Klik Hier

4.Refurbished Apple producten zijn niet in Perfecte Staat

Normaal gesproken zal de behuizing van een product niet vervangen worden, tijdens het refurbishingsproces. Daarom kun je niet verwachten dat het apparaat in dezelfde staat verkeert als een nieuwe uitvoering. Onthoud dat iemand het al eerder heeft gebruikt.

Een betrouwbare winkel die refurbished Apple producten verkoopt, geeft informatie over de staat van het item. Je kunt een beoordelingssysteem verwachten dat iets als Goed > Zeer goed > Uitstekend gaat.

De beoordelingen zijn subjectief en er zal natuurlijk een variatie zijn binnen elke categorie. Geen twee refurbished Apple producten zullen ooit in dezelfde staat verkeren.

5.Beter voor het milieu

Refurbished Apple producten kopen is beter voor het milieu, omdat je een gebruikt Apple product een tweede leven geeft, hoeft er geen nieuw producht geproduceerd hoeft te worden.

6.Verwacht kortere garanties

Als je een refurbished Apple product koopt bij een betrouwbare verkoper, wordt deze uiteraard geleverd met een garantieperiode. Maar wees gewaarschuwd, de garantieperioden zijn korter dan die je zou krijgen bij een gloednieuw Apple product.

Sommige verkopers bieden verlengde garanties aan voor gerenoveerde hardware, maar je moet extra betalen als je dit wilt.

Je moet elke verkoper vermijden die geen garantieperiode biedt. Refurbished Apple producten zijn misschien goedkoper dan hun nieuwe tegenhangers, maar ze kosten nog steeds een behoorlijk bedrag.

7.Alle refurbished Apple producten worden volledig getest

Er zijn strikte testprocedures voor gerenoveerde Apple producten. Zowel de hardware als de software worden grondig getest.

Als een onderdeel niet slaagt voor de test, zal het vervangen of gerepareerd worden, afhankelijk van de ernst van het probleem.

8.Alle refurbished Apple producten worden gereinigd

Natuurlijk zou je verwachten dat de buitenkant van een refurbished Apple product, wordt opgepoetst voordat je hem ontvangt. Maar wat minder bekend is, is dat het refurbishproces ook de interne onderdelen reinigt. Dit verwijdert stof van ventilatoren, schijven en processoren en reinigt vuil van poorten. Bovendien zal de reiniger eventueel vuil onder de toetsen van het toetsenbord verwijderen. Uiteraard wordt de machine ook gesteriliseerd om ziektekiemen en andere schadelijke bacteriën te doden.

9.Geen oude gebruikersgegevens

Wanneer een bedrijf een refurbished Apple product gereed maakt, worden de oude gegevens volledig gewist. En dan hebben we het niet alleen over het verwijderen van de gebruikersaccounts – bij Mac’s formatteren ze de hele schijf en installeren het besturingssysteem opnieuw.

Afgezien van de privacykwesties is dit ook belangrijk vanuit juridisch oogpunt. Je wilt niet in de problemen komen omdat een vorige, onbekende eigenaar iets onwettigs deed met zijn of haar machine.

10.Accessoires

Bij de meeste aanbieders van refurbished Apple producten zijn de accessoires bij de prijs inbegrepen. Check of dit inderdaad het geval is.

Tot slot

Er is niets mis met het kopen van refurbished Apple producten. Zolang je onderzoek doet en de voor- en nadelen begrijpt, is het mogelijk om geweldige deals te vinden die een betere waarde bieden dan een nieuw apparaat.